Философ Аристотел (158947)

Посмотреть архив целикомОбобщение на тема: Аристотел

България, 2008Аристотел Аристотел е древногръцки философ, логик и учен. Заедно с учителя си Платон, Аристотел, обикновено се счита като един от най-влиятелните мислители на древността в редица философски области, включително политическата теория. Аристотел е роден през 384 пр.н.е. в Стагира в северната част на Гърция. Аристотел произлиза от семейство на лекари и той преминал курс на обучение и образование, които наклонена ума си към изследване на природата явления. Бащата на Аристотел, починал, когато той е младо момче и неговия настойник Proxenus го възкреси. Proxenus го изпрати да учи в Академията на Платон в Атина. Аристотел остана в Академията за двадесет години до смъртта на Платон през 347 г. пр. Хр Аристотел е трябвало да успеем Платон като ръководител на Академията на Аристотел, но не защото той има различни теории, тогава Платон. След Аристотел ляво Академията на Платон, той беше там и са живели заедно с приятеля си Hermeas, началник на Atarneus и Assos в Mysia. Аристотел остана там в продължение на три години, през което време той се жени за Pythias, племенница на царя. След нейната смърт Аристотел Herpyllis също е женен и има син, който е кръстен на баща си. Hermeias падна под контрола на персите, и отказва да предаде приятелите си чрез мъчения, той е убит. След Аристотел скъп приятел Hermeias умира Аристотел се мести в Митилини, където той несъмнено ангажирани в биологични изследвания. King Amyntas попита Аристотел да помага в обучението му син Александър. Аристотел, Александър обучаван за пет години, докато царят Amyntas умря и Александър дойде на власт. По време на време пред цар Amyntas умира Аристотел въведени племенника си Калистен на Александър, но го предупреди да внимават за това, което каза той. Въпреки че по-късно Александър Калистен се в Азия, където той събира материали изследвания, Калистен в крайна сметка беше Александър подозира в заговор срещу него с Hermolaus: той се ограничава до една желязна клетка в която той е заразено с паразити, преди да бъде хвърлен на лъвовете. През 323 пр.н.е. Александър Велики умира неочаквано и анти-македонските сили за разори на правителството в Атина. Аристотел имаха тесни връзки с македонското кралското семейство.

Аристотел е било свързано с македонците и е непопулярен с новите правомощия запитване. Новото правителство предявен срещу такса от незачитането на Аристотел, но той избяга в страната си къща в Chalcis в Евбея да избегнат преследване. Аристотел коментира, че той побягна, така че "атиняните не може да има друга възможност за грях срещу философията, тъй като те са го направили в лицето на Сократ." Alone Антипатър там той пише, че той е станала Fonder на митовете. През 335 г. пр. Хр Аристотел се връща в Атина и е установено, че Академията е цветущ по Xenocrates. Аристотел отвори собствена академия, в лицея, той се завтече за дванадесет години. Някои хора наречен академия на Аристотел на Аристотел училище, защото той обиколи и обсъждат идеите си с колеги. Аристотел, са "хора, които ходят наоколо." През следващите тринадесет години се отдава цялата си енергия за неговото учение и съставянето му философски трактати. Той се казва, че е дал два вида лекции: колкото по-подробно обсъждане на сутринта за вътрешния кръг от напреднали ученици, както и популярната дискурси вечер в продължение на цяло тяло любителите на знанието. На този Аристотел пише до голяма степен на широк ярост на политиката, метафизика, етика, логика и науката. Аристотел, договорени с Платон, че космосът е рационално проектирани и философия, че може да дойде да се знае абсолютно истини чрез изучаване на универсалната форми. Техните идеи отиде в друга посока, но в този Аристотел смята, че една универсална намира в частност неща, докато Платон смята за универсална съществува отделно от конкретни неща, както и че материалните неща са само израз на истинската реалност, която съществува на мястото на идеи и форми. Разликите между двете е, че философите на Платон, че само чисто математически мотиви е необходимо, и да се съсредоточи върху метафизиката и математика, Аристотел, от друга страна, мисълта, че в допълнение към това "Философия Първо," също така е необходимо да се извърши подробни емпирични изследвания на природата, и по този начин проучване, което той нарича "втората философия", която включва такива предмети като физика, механика и биология.

Животът на Аристотел са вложени в период, който той изглеждаше объркан и неясен за историци, които са научили от Демостен да го възприемат като по време на загубата на гръцки свободи и намаляването на броя на гръцки идеал, то е изглеждало като период на действие, което разбъркване бе близо до изпълнение на амбициозна надежда на тези, които виждат в ръста на panhellenism проповядвано от Исократ началото на по-стабилни политически организации и на подвизите на Александър Велики и разпространение на гръцките идеали. Аристотел прекарал голяма част от живота си като на чужденец в Атина, и той изглежда е бил несимпатичен с амбициите на Александър.

Съвременни политически събития и социални промени ляво няколко марки на политическите и моралните си философия, и търсенето на въздействието на социалните условия, в неговата метафизика и в неговия принос към науката са довели само до спекулативни обобщения по отношение на влиянието на околната среда върху мисъл: до заключението, , че съществуването на паралелки в обществото предложи йерархии в концепцията си за вселената, че робски труд го доведе до пренебрегване на механични изкуства и предпочитат теоретичната на практически науки, че неговите теории бяха устно, а не въз основа на ресурсите, на опит, и че неговата физическа принципите, отразени концепцията си за политическа власт. Отделно от тези спекулации, че е ясно, че на мира, който е бил принуден на Атина от македонското господство Аристотел разрешено да организират курс на обучение и да започне голямата схема на изследвания в областта на историята на политически организации, на науката и философията-проучване на конституциите на гръцки държави, от историята на математиката и медицината, както и становищата на философи-както и в естествена история на минерали, растения и животни, както и да положи основите като по този начин за един от първите опити в едно Енциклопедичен организация на човешкото познание. Аристотел е починал от заболяване и в стомаха му ще Аристотел предвижда разпоредби за семейството си, Herpyllis, и слугите си, някои от които той освободени. Писания Аристотел са запазени от негов ученик, Теофраст. Той е и наследник като лидер на Perpatic училище. Теофраст "ученик Neleus и неговите наследници е укрил книги в трезора да ги защити от кражба, но влага, молци и червеи ги повредят. Книгите са намерени около 100 пр.н.е. от Apellicon, който ги изведе до Рим. В Рим, учени се интерес в строителството, както и подготвени нови издания на тях. В началото на съчиненията на Аристотел са били предназначени за широката общественост. Много малко от тях са оцелели. Какво е останало е най-вече работа, която е предназначена за студентите си сериозни. Подхода му по философия не е арогантен, но системно. Той непрекъснато се постави под въпрос и заключенията му са срещнали трудности. Това е, което го прави един от най-влиятелните философи в западната мисъл. Творбите на Аристотел попадат под три заглавия: (1) диалози и други произведения на популярен характер, (2) събиране на факти и материали от научна обработка и (3) систематично работи. Систематичен Аристотел трактати са логика, физически обекти, психологически произведения, произведения на естествената история, и философски произведения.

Писания Аристотел върху общото предмет на логиката са били групирани от пешеходец по-късно под името Organon, или инструмент. От тяхна гледна точка, логика и мотивите е главният инструмент за подготовка научно проучване. Аристотел себе си, обаче, се използва терминът "логика", като равностойни на словесни мотиви. Категориите на Аристотел са класификации на отделни думи, и включва следните десет; вещество, количество, качество, отношение, място, време, положение, състояние, действие, страст. Те сякаш са подредени според реда на въпросите, които ще поиска при получаването на знания на обекта. Например, ние искаме, първо, какво нещо е, а след това колко голяма да е, най-близките му какъв е той. Вещество винаги се разглежда като най-важните от тях. Вещества са разделени по-нататък в първо и второ: първо вещества са отделни обекти, второ вещества са видове, които първи са вещества или индивидуални принадлежа. Видяна Аристотел по астрономия, както са представени в метафизиката, физика, Де Caelo (На небе) и Коментар Simplicius ", най-вероятно ще изглежда много странно, тъй като те се основават повече на априори философски спекулации, отколкото емпирично наблюдение. Въпреки че Аристотел признава важността на научните астрономия - изследването на позициите, разстоянията и движенията на звезди - той все пак, лекувани астрономия абстрактно, която я свързва с цялостното му философски снимка свят. В резултат на това разликата между съвременната физика и метафизика не присъства в Аристотел, и с цел да го оценявам напълно ние трябва да се опитат да се откажат от тази преди зачеването. Аристотел твърди, че вселената е сферична и крайно. Сферични, защото това е най-добра форма; ограничено, защото има център. В централната част на земята, и тяло, с център в момента не може да бъде безкраен. Той вярва, че Земята също е сфера. Това е сравнително малък в сравнение със звезди, и за разлика от небесните тела, винаги в състояние на покой. За един от неговите доказателства за тази последна точка, той се позоваха на емпирично проверими факт: ако Земята са в движение, наблюдател на това ще видите фиксираните звезди като се движат, така както той сега спазва планети, движещ се, че е от неподвижно земята. Въпреки това, тъй като това не е така, земята трябва да бъде в състояние на покой. За да докаже, че земята е сфера, той произвежда аргумента, че всички земни вещества движение към центъра, и по този начин в крайна сметка ще трябва да образуват сфера. Той също използва доказателства, въз основа на наблюдение. Ако Земята не са сферични, лунни затъмнения няма да показват сегменти с извит контур. Освен това, когато човек пътува на север или на юг, един не вижда едно и също звезди през нощта, нито могат да заемат същите позиции в небето. Това, че небесните тела трябва да бъде сферична форма може да се определи от наблюдение. В случай на звездите, Аристотел твърди, че те би трябвало да бъде сферична, тъй като тази форма, която е най-съвършеното, която им позволява да запазят своите позиции. По времето на Аристотел, Емпедокъл ", че има четири основни елемента - земя, въздух, огън и вода - са били общоприети. Аристотел, обаче, в допълнение към това, предполага една пета елемент наречен етера, който той смята, че е главна съставна част на небесните тела. Този божествен елемент, според него, е обозначено, ingenerated, вечни, неизменни и тежки, нито светлина. Тя може да се намери в най-чистата му форма в небесните региони, но става фалшифицирани в областта под луната. Оглед на Аристотел на Вселената е йерархична, и той направи рязко разграничение между света под луната на климата, и вечен и неизменен небесата. Аристотел характеризира всичко, което съществува в някои категории; вещество, качество, количество, отношение и др вещество е преди другите категории вещества, тъй като съществуват като отделни единици, а останалите категории съществува само като качествата на веществото. Тези вещества включват отделни вещества, като куче и стол, както и техните видове и родове като животни и мебели. За кучето е животно, кучето не е само качеството на животно. Формулярът е различен от въпроса. Формуляр А стол е структурата на стола, независимо от стола е дърво. Той не приема идеята на Платон на трансцендентална Форма на председателя; формата на стола е под формата на тази конкретна стол. На стола въпрос, дървен материал, също може да бъде разделена на формата и материята, тъй като дърво е направена от земята, въздуха, водата и огъня, съчетани по определен начин. Аристотел призовава премиер въпрос за неща, които не е особена форма. Той повдига въпроса дали форма може да има без значение, на което той отговори, че това е форма, без значение е Бог. Ако става въпрос стол въпросът е потенциално стол, или може да бъде един стол, като формата е реалност в силата на който то е действително стол.


Чтобы не видеть здесь видео-рекламу достаточно стать зарегистрированным пользователем.
Чтобы не видеть никакую рекламу на сайте, нужно стать VIP-пользователем.
Это можно сделать совершенно бесплатно. Читайте подробности тут.